Lei en leder

Å leie en leder høres i utgangspunktet ut som et paradoks. En leder må vel være godt kjent med flokken han eller hun leder for å vite hvordan lederskapet skal utføres? Eller er ikke det nødvendig?

Både og. En leder kan se seg blind på mulighetene som finnes i organisasjonen. For å få til en forandring, kan det ofte være lettere å bruke en leder utenfra som kan komme inn med et nytt blikk på strukturen.

Interimledelse, som er en form for midlertidig ledelse, er kommet for å bli. Stadig flere bedrifter ser nytten av å ha denne muligheten, enten om de i en periode plutselig står uten en leder, eller fordi de ønsker hjelp med en prosess. Da vil man raskt få riktig person på plass, uten at det blir forhastet ansettelse av en ny leder.

Incepto Executive Interim har tilgang på mange interimledere innen ulike fagområder. Tør du å stå uten et sikkerhetsnett, dersom et akutt behov for leder oppstår? Vi tar gjerne en prat med deg for å sikre bedriften din mot det uforutsette!